Акценти
Начало / Общество / Плевенските журналисти връчиха годишните си награди

Плевенските журналисти връчиха годишните си награди

IMG_6105  Годишни награди СБЖ Плевен

Церемонията за връчване на годишните награди за журналистика на СБЖ в Плевен се проведе снощи в Пресклуба на БТА в града. Тази година те бяха  под знака на едно важно събитие – 120 години организирано журналистическо движение в България, отбеляза в началото на церемонията председателят на СБЖ в Плевен – Ралица Веселинова. Тя припомни, че отличията се връчват от 2006 г. и отново поздрави всички колеги, които през тези години са били носители на наградите

Към досегашните носители на голямата награда за принос в развитието на журналистиката в Плевен – „Северно ехо”,  се присъедини и нашият уважаван колега Лало Златков. Наградата се връчва съвместно с Община Плевен, затова и честта да я обяви имаше зам.-кметът Дамянка Владимирова. Тя поднесе поздрави от името на ръководството на Община Плевен по повод 120-годишнината на СБЖ. Дамянка Владимирова изрази признателност към труда и професионализма в работата на плевенските журналисти и ги поздрави за куража да отстояват свободата на словото и на истината.

IMG_6087  Годишни награди СБЖ Плевен

За „ПИАР на годината” за 20014 г. беше обявена Любка Христова, връзки с обществеността на Община Левски и главен редактор на Общинския вестник в града. Отличието връчи миналогодишният носител – Велина Дукова, връзки с обществеността на Медицински университет – Плевен.  „Носих приза „ПИАР на годината” с гордост и той беше корона, символ на вашето признание и оценка. Сега с чувство на радост и известна доза облекчение ще предам короната на следващия й носител”, каза Дукова.

Приемайки приза Любка Христова призна, че това наистина е тежка корона, която сега поема с лекота, но през годината е била огромна отговорност.  „Надявам се, че  взаимодействието ни в името на доброто това добро ще продължи и през следващите години”, подчерта Любка Христова.

IMG_6092  Годишни награди СБЖ Плевен

Тази година вместо отличие за „Млад журналист” плевенските журналисти  връчиха награда „Репортер от мястото на събитието”. Първият й носител  стана Валя Козовска от Общински медиен център. Връчи я кореспондентът на БТА в Плевен Малин Решовски и носител на приза „Златно перо“. „Пожелавам на всички да виждат в локвата отражението на дъгата и чистотата на дъждовната капка. Нещата са хубави, когато се правят от екип с добри колеги”, каза Валя Козовска, като по този начин сподели наградата си с целия екип на Общински медиен център.

По традиция бяха връчени и поздравителни адреси на членове на дружеството, които през годината са навършили кръгли годишнини. Това са Цветан Розов, Вера Стефанова, Цецка Николова, Геновева Колева, Валя Козовска, Иван Каневчев и Юрий Конов.

IMG_6132  Годишни награди СБЖ Плевен

Церемонията по връчването на годишните награди за журналистика в Плевен беше уважена и от областния управител Ралица Добрева. Тя поздрави наградените и благодари на всички за ежедневния труд, за обективността и прецизността при отразяване на събитията. Ралица Добрева пожела през 2015 г. Плевен да има много поводи за хубави новини.

За специалната атмосфера на вечерта допринесоха изпълненията на китара на Христо Йорданов, 12-токласник от НУИ „Панайот Пипков“, носител на награди от международни конкурси.

IMG_6074 Годишни награди СБЖ Плевен

Официалната част на церемонията преля в купон в местно заведение, където колегите показаха и много добри умения в танците. А за късмет през следващата година, бяха наричанията на коледарите.

IMG_6107  Годишни награди СБЖ Плевен

IMG_6114  Годишни награди СБЖ Плевен

IMG_6128  Годишни награди СБЖ Плевен

IMG_6139  Годишни награди СБЖ Плевен

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...