Акценти
Начало / Видео / Плевенските военни откриха учебната година с интересни демонстрации (видео, снимки)

Плевенските военни откриха учебната година с интересни демонстрации (видео, снимки)

С интересни демонстрации откриха днес учебната година във войскови район 1163. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с основни моменти от историята на военните формирования и демонстриране на използваните от военнослужещите машини, оръжия и екипировка. Едновременно с откриването на учебната година там се проведе и Ден на отворените врати.
Начало на мероприятията бе поставено от полк. Николай Бешев, командир на военно формирование 22 160 и старши на район 1163. Той произнесе приветствено слово по случай традиционното откриване на учебната година. „За нас е едно своеобразно тържество, тъй като днес поставяме началото на още една учебна година. Новите реалности изискват от нас усилие за работа и подготовка за повишаване качеството и нивото на професионалните ни знания и умения”, каза в своето приветствие полк. Бешев.
Официални гости на събитието бяха подполк. Иван Иванов, началник на Военно окръжие – Плевен, Венцислав Спасов, директор на ДАНС – Плевен, подполк. Пламен Спасов, началник на Регонална служба „Военна полиция” – Плевен и Ралица Лазарова, директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военнопочивно дело” – Плевен. Поздравителни адреси бяха изпратени от областния управител на Плевен Ралица Добрева, председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, кмета на Плевен Георг Спартански и Митрополит Игнатий.
Присъстващите на откриването имаха възможност да наблюдават кратка демонстрация на система за противовъздушна отбрана – зенитно ракетен комплекс „Оса”, която изпълни задача по търсене, откриване и съпровождане на въздушна цел с кратко спиране. Ескорт на ВИП – личност беше другото интересно предстаавяне, както и проверка, извършена от пеши патрул.
Бяха демонстрирани още 9 мм пистолет „Макаров”, 7,62 мм автомат „Калашников”, РПГ-7 и 7,62 мм полева картечница, снайперска пушка „Застава”, СПГ-9 и ПТУР „ФАГОТ”, военна транспортна машина „Хамър” и ЗУ – 23 – 2.

Следваща Предишна
военни

военни
военни машини
военни машини

военни
военни

военни
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...