Начало / Крими / Обвинените за убийството край Ясен остават в ареста

Обвинените за убийството край Ясен остават в ареста

Обвинените за убийството край Ясен остават в ареста, информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен. По предложение на Прокуратура Окръжният съд е наложил постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на лицата Мариян П. и Яко М., привлечени в качеството на обвиняеми за извършен от тях грабеж, придружен с нанасяне на  телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия.
В Окръжна прокуратура – гр. Плевен на 08.12.2015г  е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на посочената дата  в землището на село Ясен умишлено умъртвил лице от мъжки пол на 61 г. от село Ясен –  престъпление по чл. 115, ал. 1 от НК.
В хода на проведеното разследване са били събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършители на деянието са Мариян П. на 22г. и Яко М. на 24г., и двамата от село Дисевица. Двамата обвиняеми са многократно осъждани за извършени от тях тежки умишлени престъпления.
С постановление от 08.01.2016г. на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – гр. Плевен, същите са задържани под стража за срок до 72 часа. Като на същата дата, късно следобед  е внесено предложение до Окръжен съд – гр. Плевен по отношение на обвиняемите да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Внесените от страна на прокуратурата предложения са били уважени. Разследването по делото продължава, като се изясняват мотивите за извършване на тежкото престъпление.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...