Акценти
Начало / Спорт / Плевенските атлети не стигнаха до отличия в Балканиадата в Гърция

Плевенските атлети не стигнаха до отличия в Балканиадата в Гърция

рената пенкова

Тримата лекоатлети от Плевенска област, които взеха участие в първия ден от Балаканиадата по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст в Серес (Гърция), не успяха да стигнат до отличията, съобщава plevensport.eu. Най-близо до медалите беше състезателят на СКЛА Спартак (Плевен) Даниел Анков, който заедно с Виктор Стратиев, Александър Антонов и Петър Пеев се наредиха на пето място в щафетното бягане 4х100 метра за юноши с резултат 43.09 секунди. Плевенският атлет се включи и в скока на дължина, но там остана на десето място с постижение от 6.40 метра. С този скок Даниел остана далеч от най-добрия си резултат през годината от 7.39 метра.

Младата плевенска надежда Рената Петкова също се представи добре, като влезе в призовата шестица в сектора за мятане на диск. Лекоатлетката на АК „Георги Дъков“ (Плевен) запрати уреда на разстояние 46.43 метра и зае шеста позиция в крайното подреждане. Третият наш представител – Сунай Анушев от Спринт (Червен бряг) се нареди на девето място в дисциплината скок на височина, като преодоля 1.90 метра. Припомняме, че Сунай завърши пети на Балканиадата за младша възраст по-рано тази година, когато скочи с три сантиметра повече – 1.93 м.

Българските национали завоюваха пет бронзови медала в първия ден на Балканско първенство в Гърция, като в състезанията участват лекоатлети от 11 страни. Всичките пет отличия бяха спечелени от юношите ни. Първият медал взе Даниел Джахани в мятането на чук с 63.75, а по-късно на трето място се класираха Петър Пеев (100 м – 11.01), Божидар Димитров (гюле – 16.25), Александър Антонов (скок дължина – 7.20) и Тихомир Костов (5000 м – 15:51.66).

Днес, във вторият ден на Балканиадата, ще участват 20 наши атлети плюс две щафети 4х400 м при юношите и девойките. Плевенчанката Рената Петкова ще се състезава в сектора за тласкане на гюле.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...