Акценти
Начало / Култура / Плевенските архитекти отбелязват празника си с експозиция на открито

Плевенските архитекти отбелязват празника си с експозиция на открито

Експо
Плевенските архитекти ще отбележат професионалния празник си с експозиция на открито, информира за infopleven арх. Емил Дечев, председател на местната структура на Камарата на архитектите в България (КАБ). Изложбата с проекти, представени на винилови табла, ще бъде подредена пред сградата на Областна администрация на площада. Изложбата ще бъде открита на 7-ми октомври в 17 часа. Община Плевен също ще участва с част от платната, представящи проекта за обновяване и модернизиране на централната пешеходна зона в Плевен. Очаква се кметът на града проф. Димитър Стойков да открие събитието.
По повод празника в Конферентната зала на Общината ще има презентация на фирми от групата на „Балканстрой” АД. Те развиват дейността си в чужбина и продуктите им са непознати за българската аудитория. На срещата са поканени всички интересуващи се от строителни технологии, продукти и дейности, информира Дечев.
След мероприятието всички участници в експозицията ще получат грамоти от КАБ – Плевен, тъй като изложението няма конкурсен характер, поясни арх. Дечев.
Експозицията се провежда за 5-ти пореден път, а на открито ще е за втора година. В плевенските структури на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите членуват около 70 професионалисти от региона.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...