Акценти
Начало / Общество / Плевенска фирма се включи в Дните на доброволчеството

Плевенска фирма се включи в Дните на доброволчеството

Доброволци от плевенска фирма помагаха в БАЛИЗ още в първия от започналите в страната Дни на доброволчеството. Стартът на десетото издание на инициативата, чиято водеща тема тази година е образованието, беше даден в събота и ще продължи до 20 октомври. 10 града в България участват в различни мероприятия в рамките на Дните на доброволчеството, организирани от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ в партньорство с Американската търговска камара два пъти годишно, уточни координаторът на десетото издание на инициативата Ива Петрова от фондацията организатор.

Служители от български и международни компании ще влязат и в училищата от 15 до 19 октомври, за да разговарят с учениците за своите професии и за пътя на успеха. Професионалисти от различни браншове ще се срещнат с младежите в гимназиите и прогимназиите. Инициативата Дни на доброволчеството е специално предназначена за фирми и техните служители и с това тя се отличава от всички други подобни събития. Сред дейностите в различните градове са включени облагородяване на публични пространства и институции, както и такива, свързани с музеи, библиотеки, читалища.

Целта на организаторите на Дните на доброволчеството е да се обърне внимание към една от крайните цели на образованието – да възпита и образова хора, които постигат личен успех и допринасят за напредъка на обществото чрез труд и знания. Акцентът ще е върху това как бизнесът се включва доброволно в различни инициативи и подпомага разбирането, че в училище се учи не за оценки, а за живота, как училището трябва да създаде интерес и навици да учим докато сме живи, също и че трябва да допринасяме отговорно към обществото със своите знания, опит и труд.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...