Акценти
Начало / Общество / Плевенската филхармония се включи в благотворителната акция за закупуване на реанимационни легла и монитори

Плевенската филхармония се включи в благотворителната акция за закупуване на реанимационни легла и монитори

катастрофа Луковит

Плевенската филхармония се включи в благотворителната акция за закупуване на реанимационни легла и монитори за Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) при Университетската болница в Плевен. Старт на кампанията дадоха родителите на четиримата младежи, двама от които загинаха при ужасната катастрофа край Луковит на 5 май тази година.

От културния институт откликнаха на призива на почернените семейства и ще поставят кутия за дарения във фоайето на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” преди концерта „Бисове от Кармен“, който ще се състои на 30 май от 19 часа. Всички желаещи могат да дадат своя принос според възможностите си, за да се реализира поставената благородна цел.

Инициаторите на кампанията изтъкват, че в КАИЛ, в която Цвети се бори за живота си, прекрасните специалисти ежеминутно спасяват живота на хора от цяла Северна България. „Отделението се нуждае от реанимационни легла, за да може болните без опасност за живота им да се преместват до скенери и ренгени, намиращи се на други етажи и крила в болницата, и монитори, за да се следи състоянието им – тези, с които разполагат са стари и неефективни”, пише в призива.

Родителите добавят, че намират смисъл да живеят в това да помагат за спасяването на повече човешки животи. Със събраните средства ще бъдат закупени реанимационни легла и монитори, които ще бъдат дарени на болницата в Плевен. Десет минути след разкриване на сметката по нея са постъпили първите немалки суми, споделят с благодарност авторите на кампанията.

Банковата сметка за набиране на средства

IBAN BG16 UNCR7000 1521 681656
BIC UNCRBGSF
ТИТУЛЯР: ГАЛЯ ИГНАТОВА ГОРАНОВА

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Кое е благотворителното на акцията – поставянето на кутия ли? Като иска да благотворства филхармонията, да дари приходите от билетите за концерта.