Акценти
Начало / Общество / Плевенската полиция с полезни съвети как да действаме при наводнение

Плевенската полиция с полезни съвети как да действаме при наводнение

наводнение във варна

Какво трябва да знаем предварително и как да действаме при наводнение припомнят от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Предвид усложнената обстановка в някои части на страната, от местната полиция приканват хората да се осведомят за риска от наводнения за населеното място, в което живеят или работят. Важно е да се потърси информация от общината или кметството за районите, които е възможно да бъдат залети, като се информират своевременно за най-близкото безопасно място, най-късия и безопасен маршрут, по който трябва да се евакуират.

Ако жилището, селскостопанска сграда или друг имот се намират в непосредствена близост до река и попадат в заливната й зона, непременно собствениците им трябва да следят прогнозата за времето или нивото на реката, особено в периоди на обилни валежи или интензивно снеготопене. Предварително трябва да се планират и действията при наводнение. За това може да помогне предварително подготвена „раница за бедствия” с най-важните за оцеляване материали и средства, поставена на удобно, познато на семейството място.

При възникване на опасност за наводнение незабавно трябва да се позвъни на тел. 112. При липса на телефон по възможност трябва да се предупреди в общината или в кметството на най-близкото населено място и на намиращи се в близост хора.

Още полезни съвети при възникване на наводнение и начини за реагиране в подобна ситуация могат да бъдат намерени на официалната страница ОДМВР –Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...