Начало / Общество / Плевенската компания „Спринт“: „Изрядни сме при полагане на подземни комуникации“

Плевенската компания „Спринт“: „Изрядни сме при полагане на подземни комуникации“

„Подкрепяме становището на кмета на Плевен за това всички да спазват нормативните разпоредби при полагане на подземни кабелни мрежи, така както ние ги спазваме“, обявиха от плевенската компания за цифрова телевизия и интернет „Спринт“ след като кметът на Плевен Георг Спартански категорично обяви, че ще сложи ред при разкопаването на улици за полагане на кабелни мрежи и при възстановяване на тротоарните и уличните настилки в първоначалния им вид.

„На срещата в Община Плевен ние категорично заявихме, че искаме да се спазват законите и нормите при изграждане на такива съоръжения“, заяви техническият директор на „Спринт“ Марио Цветанов. Той напомни, че „Спринт“ работи по изграждане на подземна оптична кабелна мрежа още от 2007 година и досега няма писмени оплаквания от плевенчани за техни обекти. Крайната цел на инвестицията е изграждане на цялостна подземна оптична кабелна система, която да смени въздушната кабелна мрежа. „Приключили сме в по-голямата част на града. Изцяло завършени и въведени в експлоатация са мрежите в кварталите „Дружба“ /през  2013г/ и „Сторгозия“ / през 2014г./ Към 1 март приключихме изцяло изграждането на съоръжението и в жк „Мара Денчева“ и „Кайлъка“. От 2001 г „Спринт“ не изгражда въздушни мрежи. Поетапно премахваме въздушните трасета в целия град. Няма как през 2016г. да казваш, че спазваш закона и същевременно да правиш такива трасета“, поясни Цветанов и добави: „В момента работим по изграждане на подземна канална мрежа в Девети квартал и в централната градска част, които ще приключим до септември-октомври тази година“.

Спринт4

Практиката в „Спринт“ е да поставят предварителни съобщения навсякъде, където започват строителни дейности, както и финални – след завършване на разкопаването и възстановяване на настилките. В съобщенията има телефони за връзка, като от доставчика са отворени за диалог с гражданите по всички въпроси. „Имали сме случаи на граждани, които идват в офиса на „Спринт“ или поставят допълнителни въпроси по телефона. Откликвали сме, правили сме проверки на място и винаги сме постигали споразумение“, обясняват от компанията. Техническият директор на „Спринт“ уточнява, че полагането на подземна кабелна мрежа не е самоцел, а се прави, за да се спази нормативната уредба за тази дейност. „Стремим се в кратки срокове да възстановим настилките във вида, в който са били. Даже на места, където имаше пропаднали тротоари, след нашата работа нещата изглеждат много по-добре. Имаме снимков материал преди и след строителната ни дейност“, добави Марио Цветанов. „Носим цялата отговорност за законността и качеството на извършената от нас работа“, заявяват от „Спринт“. От плевенската компания призовават гражданите да не се доверяват сляпо на твърдения на работници за коя фирма извършват дейност, а да изискват служебните им карти. Всички служители на „Спринт“ разполагат с такива и имат задължение да ги представят на гражданите.

2_000000

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...