Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенската Катедра по детски болести отбелязва 35 години от създаването си

Плевенската Катедра по детски болести отбелязва 35 години от създаването си

С научна сесия в събота Катедрата по детски болести на Медицински университет – Плевен ще отбележи 35 години от създаването си. В научната сесия ще участват преподаватели от плевенската катедра и преподаватели и специалисти от страната.

Катедрата по педиатрия е основана през 1978 година от изтъкнатия педиатър проф. Никола Мумджиев.  Днес тя се ръководи от доц. Ваня Недкова, която е и началник на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ – Плевен.

Авторитетът на Катедрата по педиатрия и на Клиниката по детски болести е голям, което обяснява многото желаещи да специализират педиатрия в Плевен, каза доц. д-р Ваня Недкова ден преди откриването на научната сесия. В Кръжока по педиатрия към Медицинския университет в момента има записани 20 студенти. В Клиниката по детски болести шест млади лекари започват специализация, а четирима от специализантите на Клиниката този месец са взели успешно изпит за специалност в София. Това е добър атестат за подготовката, която им дадохме, не скри задоволството си доц. Недкова.

Плевенската Катедра по педиатрия е получила атестация през следващите шест години да обучава докторанти. В същото време има акредитация с максимален брой точки, което позволява на студентите и на специализантите да се обучават на най-високо ниво.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...