Акценти
Начало / Култура / Плевенската арт школа „Колорит” отново в Топ 10 на световното детско изобразително изкуство

Плевенската арт школа „Колорит” отново в Топ 10 на световното детско изобразително изкуство

За поредна година арт школа „Колорит” – Плевен влиза в Топ 10 на световното детско изобразително изкуство. Това съобщи арт педагогът Майя Ананиева по време на новогодишното парти на школата в Къщата на художниците.

Малките колоритчета изпращат 2015 г. със спечелени близо 250 престижни награди от международни конкурси на различни континенти и конкурси в страната.

През годината малки художници от „Колорит” участваха в Петия Световен арт фестивал в САЩ и рисуваха във Вашингтон пред Белия дом, за 16-ти пореден път бяха участници в Международната среща на младежкото изкуство в град Евора – Португалия, спечелиха Златна четка за колекция и получиха право на участие в Международния арт фестивал „Малък Битолски Монмартър“ в Македония, участваха в Национален . пленер в Боженци, отбелязаха тържествено своя 25 годишен юбилей с голяма изложба в Художествена галерия „Илия Бешков“, откриха своя представителна изложба в Детската художествена галерия „Изопарк“ в Москва. За своите изключителни достижения школа „Колорит” получи  Почетния знак на Община Плевен.

Катрин Илиева-Колорит

„Колорит” изпраща 2015 г. с поредните спечелени отличия. Престижните награди са от 12-то издание на Международния конкурс „Славянски извор” – Литва. Званието лауреат и най-високото отличие на конкурса получи 9-годишната Катрин Илиева. Александра Ангелова е носител на Втора награда, а с почетни отличия са Елеонора Герганова – 13г., и Христина – 7г.
Международният конкурс за детска рисунка „Славянски извор“ се провежда в град Клайпеда в Литва.Тази година в него са взели участие деца от 23 страни от различни континенти на възраст от 6 до 16 години. Те са рисували по зададените теми, свързани с природата, семейството и християнските ценности. Конкурсът се провежда в памет на светите братя и славянски просветители Кирил и Методий.

колорит-награди

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...