Начало / Крими / Пламъци изпепелиха покрив на къща и 40 декара царевица

Пламъци изпепелиха покрив на къща и 40 декара царевица

На 18 септември в 19:55 часа в РС ПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в къща в село Долни Луковит на улица „Братя Миладинови“, информираха от полицията. До пристигането на спасителния екип са унищожени покривна конструкция 100 кв.м. и са опушени стени 150 кв.м. Причините за произшествието са в процес на установяване.

На 18 септември 2019 година в 17:13 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок в землището на град Кнежа местност „Върбишки дол“, казаха униформените. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили 40 дка посеви царевица. Бързата намеса на огнеборци от РС ПБЗН – Кнежа са спасили 90 дка посеви царевица.

На 18 септември в 12:14 часа в РС ПБЗН – Червен бряг е съобщено за пожар в суха трева и горски насаждения в землището на село Девенци. При небрежност при боравене с открит огън пламъците са обхванали горски насаждения. В гасенето на пожара са се включили и служител на ДГС – гр.Плевен и кмета на селото. Спасени се гора иглолистна дка 25.

При гасене на пожар в сухи треви в землището на село Драгаш войвода са участвали екип на РС ПБЗН – Никопол и служители от горско стопанство гр. Никопол.

На 18 септември 2019 година служителите от РДПБЗН – Плевен потушиха запалени сухи треви в землищата на село Петърница, град Долни Дъбник, град Плевен местността Плочата, град Плевен до магазин „Практикер“, село Върбица, село Реселец, град Червен бряг, град Койнаре, град Червен бряг на улица „Дунав“, село Жернов, село Одърне, село Асеновци, град Левски, село Аспарухово, град Гулянци на улица „Цар Симеон“, село Долни Вит, село Гостиля в местността Мечковото, село Писарово, по пътя за село Еница, в землището между село Лазарово и село Еница, град Кнежа в местността Павловски кошари, село Бреница, град Долна Митрополия на улица „Иван Вазов“, село Крушовене и в поделението в град Долна Митрополия.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...