Акценти
Начало / Спорт / Пистата в Долна Митрополия – домакин на Супермото

Пистата в Долна Митрополия – домакин на Супермото

Пистата на летищния комплекс в Долна Митрополия отново ще е домакин на надпреварата в дисциплината Супермото, съобщават от Българската федерация по мотоциклетизъм. Тя ще се проведе на 9 юни и ще събере най-добрите европейски състезатели от класовете SM Junior, S3 и OPEN.

Ще припомним, че няколко години поред спортното съоръжение със световна известност в Долна Митрополия беше обявявано за трасе номер едно в света. Освен това, от Българската федерация по мотоциклетизъм обявиха, че най-добрата и единствена по рода си писта за супермото в летищния комплекс отново ще бъде домакин на Световната Купа на нациите по супермото на 6 октовмри. Така пистата в Долна Митрополия ще отбележи своето трето домакинство на това най-престижно състезание.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...

Един коментар

  1. Защо не се споменава че това състезание е съвместно с БФАС(БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ) и че ще участват и 32 автомобила разделени в два класа? Тенировките са в събота след обяд , асъстезанието е в неделя в 17.00ч.Ще участват най добрите Български автомобилни пилоти.Моля заповядайте на трибуните.