Акценти
Начало / Последни новини / Пистата в Долна Митрополия приема състезателите на писта и супермото

Пистата в Долна Митрополия приема състезателите на писта и супермото

След близо месец пауза, състезателите на писта и СуперМото отново ще си дадат спортна среща в летищен комплекс „Долна Митрополия”, град Плевен, съобщава на сайта си Българската федерация по мотоциклетизъм.

През уикенда мотосъстезателите се събират за втория кръг на Европейския шампионат по СуперМото и четвъртия кръг на Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Сред състезателите е плевенчанинът Здравко Маринов (Априля, 39т.), който е на трето място в класирането на писта, но апетитите за топ три в класа му – SP125, никак не са малко и Маринов  ще трябва доста да се потруди тази седмица, ако има желанието да удължи престоя си в челото на таблицата. Водачи в този клас са  Жулиета Ленкова (Априля, 65т.) и Милен Георгиев (Априля, 60т.). При големите машини от клас SuperSport600 борбата е мужди Бойко Божинов (Ямаха, 57т.) и Йонел Паскота (Ямаха, 53т.),трети е Александър Георгиев (Хонда, 42т.).  В клас SuperBike (1000сс), Красен Кънчев (БМВ, 58т.) е начело на класирането. Мартин Чой (БМВ, 50т.) е втори, но ще пропусне този уикенд битката в Плевен.В двата Formula класа, големият брой на състезателите е правопорционален на напрежението и интригата по време на стартовете в двете групи. Във F600, Красимир Михайлов (Кавазаки, 70т.) е сериозен лидер в класирането, следван от Неманя Паунович (Сърбия, Сузуки, 39т). Сърбинът  обаче има сериозен проблем в лицето на Тодор Меченски (Ямаха, 38т.) и Павел Драганов (Кавазаки, 38т.). При F1000 Атанас Нейчев (Априля, 65т.) е сериозен претендент за победата, не отстъпва и  Калоян Ангелов (Хонда, 45т.). Трети в класирането за момента е един от най-опитните пилоти на Долна Митрополия – Михаил Атанасов (Сузуки, 44т.).

При СуперМото в клас SM Junior, за поредна година братята близнаци Чан и Дениз Ончу (КТМ) доминират, като  класиране огрлавява Чан Ончу с двойна победа (50т.), следван от дебютанта в дисциплината Николай Малинов (КТМ, 42т.) и „ветерана” Димитър Петров (КТМ, 42т.). При най-малката кубатура 65сс още един дебютант – Радостин Михайлов (КТМ, 47т.) е на втора позиция в класирането, като пред него Золтан Ордог от Румъния . В клас S3 (250cc), Хакан Халми (КТМ)  се устремил към нова шампионска титла. С отлично представяне е дебютантът в класа – Алекс Димитров (КТМ). При отворената кубатура на клас OPEN, Александър Георгиев (КТМ, 50т.) и Янко Ташев (ТМ, 44т.) без конкуренция заемат първа и втора позиция в класирането. За третото място се заформя истинска битка между Борислав Стоименов (КТМ) и Ивелин Манев (КТМ).

Програмата за уикенда в Плевен включва тренировки в събота, а в неделя официалното откриване на състезанието е в 11:00, след което са и стартовете в различните класове.

Източник и снимка: БФМ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...