Акценти
Начало / Крими / Писателите в Плевен предупреждават за злоупотреба с името на дружеството им

Писателите в Плевен предупреждават за злоупотреба с името на дружеството им

книга

Дружеството на писателите-Плевен информира всички свои почитатели, учители, родители и ученици, че листовките, които се разпространяват за създаването на някакво литературно студио „Кайлъка”, в което да бъдат привлечени деца, занимаващи се с поезия, проза, есеистика и спортна журналистика, е опит да бъде използвано името на дружеството за лични цели на неизвестно лице, което се идентифицира единствено с „Издателска къща З.О.В.И.А”. В листовката, която се разпространява е посочено, че занятията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък в „залата на дружеството на писателите”, без да е посочен адрес и конкретна зала. Ръководителят, за който се казва, че е завършил Литературен институт„М. Горки”-Москва, също не посочва името си.  Посочва се, обаче, че за Коледа и 24 май ще се издават сборници с творбите на учениците и вероятно за тях ще се събират пари.

Молим всички, които получат такава листовка, да се отнесат към нея резервирано и да се пазят от измама. Дружеството на писателите в Плевен не е организирало такова литературно студио и няма нищо общо с тази листовка.

 

Управителен съвет на Дружество на писателите – Плевен

Председател: Лалка Павлова

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...