Акценти
Начало / Общество / Пипи и приятели зарадваха деца без родители

Пипи и приятели зарадваха деца без родители

На светлия празник, почитащ всички български будители, ентусиастите от клуб “Приятели на английския” (FECC) посетиха дом за деца “Детелина” в Плевен и разказаха на малчуганите какво се празнува на този ден.  Със собствени средства и много труд, те успяха да зарадват децата. И както бяха обещали преди това, каките и батковците им подариха направените специално за малчуганите разноцветни маски за предходния празник Хелоуин.

Изненадата предизвика искрици в очите на малките и някои от тях толкова много обикнаха нещото, в което се превъплътиха, че после не искаха да махнат маската си и позираха пред камерите. Със събраните средства от благотворителното парти по случай Хелоуин, учениците купиха кроасани, плодови млека и вафли, специално за приятелите си от дома. Те изпяха песнички на английски, като дори научиха момчетата и момичетата на няколко думи, разказа Момчил Бенов.

Пипи Дългото чорапче, в която се бе превъплътила Марина Вешкова, бе главната атракция на щастливците, които успяха да й се порадват и даже да потанцуват с нея. Освен това, Пипи и приятелите й донесоха на малчуганите от дома домашни сладки, тиквени фенери и много усмивки. От своя страна, домакините поздравиха членовете на клуб “Приятели на английския” с български детски песнички. Всички пяха, а хлапетата от дома танцуваха и се радваха.

Естествено, обаче, всичко си има край. Когато стана време учениците да си тръгват, някои деца почти се разплакаха. Тъгата бе осезаема, но Денят на будителите не бе пропилян – младежите “събудиха” някого.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...