Акценти
Начало / Общество / Пет пълни шестици по математика на изпита след седми клас

Пет пълни шестици по математика на изпита след седми клас

Днес в 17 часа в Регионалния инспекторат по образованието бяха изнесени резултатите от външното оценяване след 7-ми клас по български език и литература и по математика.

Тази година пълни шестици има само на изпита по математика – 5 на брой. Оценките по математика в  диапазона отличен са 45, много добър – 370, с оценка добър са 621 ученика, среден са получили 535. Броят на двойките по математика е 511.

По български език и литература с оценка слаб са 411 ученици, със среден – 436, добър – 755, много добър – 444. С отличен са оценени 42 изпитни работи, пълни шестици по български език и литература обаче няма.

Общо за област Плевен резултатите и по български еик, и по математика са около добър, научихме от Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Според нея учениците са се справили сравнително добре на двата изпита и резултатите са в рамките на очакваното.

Учениците, които ще кандидатстват в училища с прием след 7-ми клас от 11 юни могат да получат служебни бележки с оценките от изпитите от училищата, в които учат в момента.

От 15 до 20 юни тези ученици трябва да подадат документи за участи в класирането в определените за това гнезда.

В Плевен документи ще се приемат в зала „Орион” на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, която се намира на ул. „Сан Стефано”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...