Акценти
Начало / Здравеопазване / Пет паралелки в Спортното училище са под карантина, двама студенти с положителни проби за коронавирус

Пет паралелки в Спортното училище са под карантина, двама студенти с положителни проби за коронавирус

Пет класа в Спортното училище в Плевен са под карантина от 12 октомври, заради установени 6 ученика с положителни проби за коронавирус. Учениците са тествани, тъй като са били контактни на заразена треньорка. Това съобщи за ИнфоПлевен д-р Стефка Тошева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ – Плевен.

Към днешна дата под карантина е и една паралелка в ОУ „Д-р Петър Берон” в Плевен.

С положителни проби за коронавирус са и две студентки от Медицинския университет.

До понеделник, 19 октомври, ще остане затворен онкооперационния блок на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, събщи още д-р Тошева. Там са установени пет медицински сестри и един стажант лекар с положителни проби за коронавирус. Шестимата са били контактни на анестезиолога, за когото преди ден беше съобщено, че е с положителна проба за коронавирус.

Шестимата нямат никакви симптоми на заболяването, но щом тестовете са положителни, остават под карантина, поясни говорителят на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ Момчил Цветков. Той уточни, че до понеделник, 19 октомври, ще  останат затворени клиниките по онкохирургия и онкогинекология, които бяха поставени под 24-часова карантина за дезинфекция. В двете клиники са спрени плановите операции. Ако се наложат спешни операции, те ще бъдат поети от Централен оперативен блок на болница, допълни още Цветков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...