Акценти
Начало / Здравеопазване / Петнадесети випуск на факултет „Обществено здраве” получи дипломи днес

Петнадесети випуск на факултет „Обществено здраве” получи дипломи днес

64 магистри и бакалаври от факултет „Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен днес получиха дипломи на официална церемония в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния център на университета. Това е 15-ти пореден випуск на факултета, в който дипломираните досега са 1459, от които 972 бакалаври и 487 магистри.

33% от дипломиращите се днес са с отличен успех над 5.50, а с успех над 5.00 са  62%.

Отличник на випуска е Йорданка Герджикова – бакалавър в специалността „Управление на здравни грижи”, която завършва с пълен отличен. Герджикова работи като старши хистологичен лаборант в МБАЛ – Троян.

Дипломантите бяха приветствани от декана на факултет „Обществено здраве” доц. Гена Грънчарова, която подчерта, че в глобален мащаб здравните системи са изправени пред сериозни предизвикателства. Тя изтъкна, че факултетите по обществено здраве имат важна мисия в подготовката на кадри за справяне с предизвикателствата, пред които е изправена здраваната система у нас.

В обръщението си към дипломантите ректорът на Медицинския университет проф. Славчо Томов  също акцентира върху мисията на завършващите факултет „Обществено здраве”. Той им пожела силен дух и търпение, защото да лекуваш, да полагаш  грижи за страдащия човек  – това е не само професия, това е мисия. „Убеден съм, че всички вие ще сте добри професионалисти и не забравяйте, че интензивното развитие на  медицинската наука и навлизането на нови технологии в практиката изискват постоянно усъвършенстване и непрекъснато обучение. Вървете смело напред, без да пестите сили, енергия и знание”, пожела още проф. Томов и допълни, че всеки един от тях трябва да има вяра в доброто, защото „без вяра всяка кауза е губеща, а вашата кауза няма право да бъде губеща”.

Дипломантите бяха приветствани още от изп.-директор на УМБАЛ -Плевн доц. Наташа Манева, поздравителни адреси бяха изпратени от кмета на Община Плевен  проф. Димитър Стойков , директора на РЗИ – Плевен – д-р Атанас Гарев и други институции.

По традиция преди да получат дипломите си, завършващите положиха Хипократова клетва.

Прочетете също:

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване ...