Акценти
Начало / Образование / Петима ученици представиха отлично Плевен на Олимпиада по химия и опазване на околната среда

Петима ученици представиха отлично Плевен на Олимпиада по химия и опазване на околната среда

GeoMilev

Петима ученици представиха отлично Област Плевен на Националната олимпиада по Химия и опазване на околната среда, информира Катя Трифонова, старши експерт по природни науки и екология в Регионалния инспекторат по образованието в Плевен. Състезанието се проведе в периода 21 – 23 март в град Бургас.

В първа възрастова група, учебно съдържание VІІ клас, на седемнадесето място е класиран Симеон Иванов от VІІ клас на СОУ „Иван Вазов” – Плевен. В трета възрастова група, учебно съдържание ІХ клас, първо място спечели Янислав Данчовски от Х клас на МГ „Гео Милев”. На девето място е Емануел Емилиянов от Х клас на същото училище, а на единадесето място е Александър Атанасов от  Х клас – отново от Математическата гимназия.

В четвърта възрастова група, учебно съдържание Х – ХІІ клас, на седмо място е класиран Кристиян Георгиев от ХІ клас на МГ „Гео Милев”. Той е включен в разширения Национален отбор.

Учителите, които ръководят учениците в подготовката им, са Кръстинка Борисова, учител по Химия и опазване на околната среда в СОУ „Иван Вазов”, Калинка Бенова и Михо Гугуланов, преподаватели по същата дисциплина в МГ „Гео Милев” – Плевен.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...