Акценти
Начало / Образование / И Печенката ще награди победителите в „Цветна олимпиада” в Област Бургас

И Печенката ще награди победителите в „Цветна олимпиада” в Област Бургас

И плевенският талант Адриана Николова – Печенката ще е сред творците, които ще наградят победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада” в Област Бургас, информират от сдружение „Балгария си ти!”. Другите известни личности, които ще участват в празника, са Бобо, Сантра, Васил Петров, треньорът на Националния отбор по борба Армен Назарян и доайенът на родната журналистика Петко Бочаров. Церемонията по тържественото награждаване ще се състои днес в Държавна опера – Бургас, от 17:00 часа. Входът е свободен.

Инициативата се проведе от 17 до 21 март 2013 година и в нея участваха 13 училища от общините Бургас, Айтос, Руен и Поморие. Целта е да се мотивират учениците (VIII – XII клас) за усвояване на нови знания чрез съревнование по български, английски и немски езици, математика и информационни технологии. След успешното провеждане на олимпиадата, комисия определи областните победители, които ще биват тържествено наградени.

Досега „Цветната олимпиада“ е провеждана в над 10 региона в България. В края на учебната 2013/2014 година всички победители на регионално ниво ще се състезават помежду си в национален кръг посредством интернет. Чрез проявата Сдружение „България си ти!“ се стреми да допринесе за възобновяване на връзката „дете-учител-родител“, да даде поле на изява за артистичните деца, да насърчи сътрудничеството в областта на образованието на локално, регионално и национално ниво като провокира диалог между държавата, обществото, НПО-та, училищната общност и семейството.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...