Начало / Образование / Петима нови учители от програмата „Заедно в час” ще преподават в област Плевен

Петима нови учители от програмата „Заедно в час” ще преподават в област Плевен

От началото на новата учебна година девет учители от програмата на “Заедно в час” ще преподават в областите Плевен и Ловеч. Те ще работят в 8 училища партньори на организацията в селата Брестница, Дерманци, Орешене, Пелишат, Дисевица, Крушовене, Бохот и Ясен.

Новите учители в региона са петима. Всички те ще работят в област Плевен. Още четирима души продължават да преподават като учители втора година в програмата на „Заедно в час“ в училища партньори в с. Ясен (Плевенско) и Брестница, Орешене и Дерманци (Ловешко). В региона като преподаватели остават да работят също възпитаници на организацията в Брестница и Дерманци.

Мисията на „Заедно в час“ е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на програмата за професионално и лидерско развитие на организацията участниците получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна за две години. През това време те имат възможност да се запознаят директно с предизвикателствата и възможностите в системата, а след това да продължат да допринасят за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всички деца през работа в различни професионални сфери. Сред тях са ефективно преподаване и училищно лидерство, социално предприемачество, публични политики и др.

През учебната 2018/2019 г. новите мотивирани учители в програмата на “Заедно в час” са 64. Те ще преподават в 11 региона на страната – Велико Търново Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. До момента през програмата на “Заедно в час” са преминали успешно 262 души. Основната част от тях остават професионално ангажирани в сферата на образованието чрез работа в училище, развиване на социално-предприемачески идеи, работа в граждански и застъпнически организации и др. “Заедно в час” изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.

Организацията е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. В региона дългогодишен партньор на организацията е „Титан“ Златна Панега.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...