Акценти
Начало / Култура / Петвековната история на село Долни Вит вече е събрана в книга

Петвековната история на село Долни Вит вече е събрана в книга

долни вит книга
Снимка: Община Гулянци

 „Пет века село Дилни Вит” на Драган Стойков е първата книга, събрала петвековната история на селото. При голям интерес тя беше представена преди дни в салона на читалището в селото. Гости на събитието бяха  председателят на Общински съвет Гулянци – Огнян Янчев, кмета на Долни Вит Красимир Янчев, Левтерина Георгиева директор на дирекция „Обща администрация” и Галя Доцева – специалист „Образование, здравеопазване, социални дейности и култура”, секретаря на местното читалище – Галя Иванова и други спонсори и съмишленици, съдействали в дългия процес по подготвяне и издаване на книгата.

 „Несъмнено книгата „Пет века село Долни Вит” на Драган Стойков има своя приносен характер и е съществена стъпка напред в обогатяване на краеведската книжнина за Плевенския край”, изтъкна Диана Трифонова, която представи накратко книгата.

В последвалото обсъждане пристващите жители на Долни Вит предложиха да бъде направено необходимото авторът на историята на селото Драган Стойков да бъде обявен за почетен гражданин на селото и общината. Другата интересна идея е в центъра на селото да бъде издигнат монумент или чешма „Пет века село Долни Вит”, за да напомня за събитието на идните поколения и да остане да свидетелства за вековната история на родното им място.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...