Акценти
Начало / Общество / Пенсионери пишат до правителството заради цената на тока

Пенсионери пишат до правителството заради цената на тока

Събралите се на традиционния протест на пенсионерите в Плевен излязоха днес с декларация и предложение, които ще бъдат внесени до Областна управа в града с молба за придвижване до Министерски съвет. Декларацията е за несбъднатите очаквания на хората от третата възраст за коледна добавка, а предложението засяга промяна на цената на електроенергията, обясни организаторът на проявата Радослав Георгиев, регионален координатор на Национален фронт за на спасение на България /НФСБ/.

„Омерзени сме от подигравателното отношение към нас, задушавайки ни с надутите сметки за ток”, пише в единия от документите. Пенсионерите предлагат на първо място незабавно да се провери и промени методиката за изчисляването на сметките за тока, а на второ – цената на 1 киловат/час енергия да се намали с процента на увеличение на всички елементи, осигуряващи достигането на енергията до потребителя. „Не се обръщаме към конкретен министър, защото смятаме, че всички сте еднакво некомпетентни”, завършва предложението. Радослав Георгиев обясни още, че според пенсионерите повишението на сметките за ток са по същество елегантен начин за увеличаване цената на електроенергията.

В декларацията протестиращите изразяват разочарованието си от липсата на коледна добавка към пенсиите – „за пореден път рухнаха малките мечти за малко радост за няколко часа. А иначе пари в държавата има”, са категорични хората от третата възраст. И това е една от причините, заради които те заявяват в края на декларацията: „Сърдете се на себе си, „скъпи” управляващи – няма да гласуваме за вас!”

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...