Начало / Общество / Банките и ОИЦ в Плевен партньори в подпомагането на бизнеса в региона

Банките и ОИЦ в Плевен партньори в подпомагането на бизнеса в региона

Работна среща между  представители на банкови клонове и бизнес – центрове на различни банки с офиси в Плевен организираха от Областния информационен център в Плевен.

Целта на събитието бе да се обсъдят възможностите за партньорство и взаимодействие между Областен информационен център – Плевен и банковите институции в  резултат на засиления интерес на граждани към финансовите инструменти Jeremie(Съвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия) и Jessica (Съвместна европейска подкрепа за устойчиви инвестиции в градските райони), които се реализират чрез търговските банки, обясни Иваничка Мусова – експерт „Комуникация и информация” в Центъра.

По време на дискусията представителите на банки са одобрили инициативата на ОИЦ – Плевен за провеждане на работна среща в такъв формат. Тя е навременна, са подчертали участниците и са изразили надежда, че се полага начало на бъдещо сътрудничество в полза на хората, които имат идеи и умения да ги реализират.

Представителите на различни банки видяха в лицето на ОИЦ – Плевен надежден  модератор на обща бъдеща дейност и припознаха колегите си като партньори в усилието да се създаде благоприятна среда за развитие на малък и среден бизнес в региона, каза Мусова.

Участниците в работната среща са стигнали до общо решение ОИЦ – Плевен да предложи конкретна програма, която ще се реализира на територията на Центъра и да включва – уъркшоп с ателиета за всяка банка, дни на отворените врати и самостоятелно презентиране на банки в зависимост от интереса на посетителите на ОИЦ – Плевен. В края на срещата банкерите са предложили подобни срещи да бъдат организирани във всеки център от мрежата.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...