Акценти
Начало / Крими / Задържаха плевенчанин, шофирал с над 2 промила алкохол

Задържаха плевенчанин, шофирал с над 2 промила алкохол

25-годишен плевенчанин е задържан за 24 часа, след като се оказало, че шофира с 2.18 промила алкохолна концентрация. Това е станало ясно при проверка на 6 февруари в 1.25 часа на улица „Сторгозия“ в Плевен.

Освен това, водачът е криминално проявен – има 7 заявителски материала за палеж, отнемане на моторно превозно средство и кражби, две регистрации и три дела в Районен съд Плевен. Съставен му е акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване. За престъплението е уведомен дежурен прокурор.

Рано тази сутрин на кръстовище в Червен бряг автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Астра” и установил, че 38-годишният водач има 1.87 промила алкохолна концентрация. Пробата е отчетена с „Дрегер”. Нарушителят е криминално проявен и осъждан. Има заявителски материали за придобиване/държане/предаване на взривни материали, оръжия и боеприпаси без разрешение, за длъжностно присвояване и присъда за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Издаден му е талон за медицинско изследване. Работата продължава разследващ полицай, уведомена е и прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...