Акценти
Начало / Общество / Пенсионерите в Койнаре се сдобиха със свой клуб след дълги години чакане

Пенсионерите в Койнаре се сдобиха със свой клуб след дълги години чакане

В Койнаре вече могат да се похвалят с Клуб на пенсионера. След дълги години на очакване хората от третата възраст в град Койнаре вече имат свой клуб, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. Нарекоха го „Надежда”, а за откриването му избраха най-красивия празник – 17 септември, денят, в който Православната църква почита паметта на мъчениците София, Вяра, Надежда и Любов. Откриването бе благословено и от местния свещеник, който отслужи празничен водосвет.
„Надеждата умира последна, затова и ние се надявахме и вярвахме, че усилията ни да имаме Клуб на пенсионера ще се увенчаят с успех”, сподели по време на церемонията председателят на Клуба Симеон Гайдарски и се обърна с думи на благодарност към ръководството на Община Червен бряг, без чиято подкрепа това не би било възможно.
Пенсионерски клуб „Надежда” се помещава в една от залите на койнарското читалище, затова председателят на Общинския съвет, инж. Георги Георгиев, благодари най-напред на настоятелството на Читалището, предоставило част от своята база и за разбирането и съпричастността към хората от третата възраст.
Общината от своя страна финансира ремонта на помещението с над 1600 лева. Кметът на Община Червен бряг Павлин Фильовски допълни още, че са се постарали да осигурят удобствата и уюта на хората, които ще влизат тук, дарявайки също столове маси и телевизор. В деня на откриването Пенсионерският клуб получи още един желан подарък от Община Червен бряг – кафе машина.

клуб на пенсионера Койнаре 2
„В нашия град имаме повече от 1400 пенсионери, каза кметът на Койнаре Данаил Тоновски и се радвам, че най-после те ще имат свой клуб, който сигурен съм, скоро ще наситят със съдържание и активен социален живот.”
С песенен поздрав към присъстващите се присъединиха и читалищните самодейци от Дамската вокална група и обещаха да си сътрудничат все така радушно и занапред с новата организация.

клуб на пенсионера Койнаре

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...