Акценти
Начало / Култура / Певческа група от село Победа с отличното представяне в Световния шампионат по фолклор “World folk” 2016

Певческа група от село Победа с отличното представяне в Световния шампионат по фолклор “World folk” 2016

Певческа група „Вълшебни звуци” при НЧ”Зора -1990г.” село Победа,  отново показа своя професионализъм с отличното си представяне от 100 фолклорни колектива с повече от 2000 изпълнители на Световния шампионат по фолклор “World folk” 2016, провел се от 18 до 28 август в Слънчев бряг.  Правото си да се състезава за Голямата награда извоюва след спечелените отличия във Балканския шампионат по фолклор през 2014г. в гр.Хисаря и  в Европейския шампионат по фолклор през 2015г. в Слънчев бряг. Така групата  попълни своята колекция от награди.

За участието си на открита сцена „Амфитеатър” в  Обзор, талантливите изпълнителки от „Вълшебни звуци” под ръководството на Надка Томова, получиха Златен медал и Номинация “Златен Орфей”, диплома за лауреат, Световен шампион по фолклор за 2016, за почетно представяне и диплома за съществен принос в съхраняването, и развитието на световните традиционни народни изкуства.

Победа

Журито  на  Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Euro Folk Academy, оценяваше участниците по 4 критерия – сложност на изпълнението, качество на изпълнението,  визия  и сценично поведение.

На официалната церемония по закриването на Шампионата , специалната награда за визия получи ФВГ „Вълшебни звуци“ – с. Победа ,община Долна Митрополия. Президента на ЕАФФ г-н Калоян Николов напомни че, „Фолклорът учи на толерантност и мир” и пожела „Светът да пребъде в мир”.

победа3

Участието на самодейците от НЧ”Зора -1990г.” село Победа в Световния  шампионат по фолклор в Слънчев бряг се осъществи с помоща на кмета на Община Долна Митрополия, Поля Цоновска, на която читалищния екип изказа сърдечна благодарност.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...