Начало / Общество / Днес ни очакват повече облаци, по-малко слънце

Днес ни очакват повече облаци, по-малко слънце

За днес синоптиците прогнозират по-значителни увеличения на облачността над Източна и Централна България. В отделни райони ще превали краткотрайно. В повече места и придружени с гръмотевици ще са валежите в Източна България, а в североизточните райони има условия и за градушки. Над Западна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури ще са между 25° и 30°, на места в Западна България до 32°.

В Плевен максималните температури ще са около 30 градуса, а минималните около 16, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане е по-високо от обичайното – ще се понижава и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините в Западна България преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайно ще превали. По-значителна облачност и превалявания на повече места ще има над масивите в останалата част от страната. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-27°. Температурата на морската вода е 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...