Акценти
Начало / Образование / ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен отбеляза 65 години

ПГХВТ „Луи Пастьор“ – Плевен отбеляза 65 години

ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен отбеляза 65 години от създаването си като училище с традиции в подготовката на квалифицирани специалисти със средно образование в сферата на хранително-вкусовата промишленост и услугите. Историята на училището започва през през 1954 г. със създаването на Техникум по хранително-вкусова промишленост в Плевен и успешно се развива през следващите 65 години, беше отбелязано днес при тържественото честване на годишнината.

Гости на празника инж. Емил Тодоров – старши експерт професионално образование в РУО – Плевен, Чавдар Луканов – председател на училищно настоятелство, работодатели от партньорски фирми в сферата на хранителната индустрия, бивши учители и възпитаница на училището. Всички бяха приветствани от директора инж. Лилия Петкова.

Ученици по атрактивен начин представиха специалностите, по които се обучават и заявиха готовността си да придобиват знания и професионални компетенции и да работят за просперитета на своето училище и своя град със самочувствие на европейци. Директорът на гимназията награди учениците с  грамоти, като им пожела бъдещи успехи, цитирайки думите на Луи Пастьор „Успехът идва при този, който е готов за него“.

Тържеството завърши с музикално – поетична програма.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...