Начало / Общество / Наградиха военнослужещи по повод 72 години военно формирование 22160 в Плевен

Наградиха военнослужещи по повод 72 години военно формирование 22160 в Плевен

72 години от създаването си отпразнува днес военно формирование 22160 в Плевен. Гости на празника бяха бригаден генерал Стоян Шопов – командир на Втора механизирана бригада, Тодор Еленков – зам.-кмет на Община Плевен, Мартин Митев – председател на Общински съвет – Плевен, старши комисар Веселин Вътов – директор на ОДМВР – Плевен, командири на военни формирования в страната и други.

Програмата по случай празника започна с приемане на строя на военнослужещите от военното формирование от командира на Единен център за начална подготовка полковник Николай Бешев. След което беше отслужен молебен за здраве и благоденствие на военнослужещите и цивилните служители от военното формирование.

По повод празника със слово се обърна полковник Бешев. Той изказа най-искрени благодарности към всички за това, че въпреки трудностите, успяват да съхранят онази животворна част, която води Единния център напред. „Винаги сме се ръководели от това да бъдем опора на обществото, когато то е изправено на прага на трудна ситуация.Вие доказвахте българския войник и при участието в бойните учения, които тази година не бяха малко. Благодаря на офицерите, които съчетавайки по няколко длъжности, успяват да съхранят най-важното  качество, което трябва да притежава офицера – да бъде управленец, да бъде психолог. Никога не сме били в по-сложна ситуация от тази, в която в момента се намира армията. Но гледайки високо вдигнатите ви глави се поражда онази увереност, че ще съхраните българското и армията, за да продължим волята на нашите деди”, каза в обръщението си полковник Бешев.

Поздравителен адрес по повод годишнината беше прочетен от името на  генерал Андрей Боцев – началник на отбраната. „Ние отдаваме голямо значение на това, завършващите тук обучаеми да имат нужните знания и практически умения, с които да се впишат на местата си на назначение във военните формирования със самочувствието на подготвени войни и да отстояват с чест доверието, което им гласуват техните командири и най-вече българският народ”, се казваше в поздравителния адрес.

По случай празника на военното формирование полковник Николай Бешев  връчи награди на военнослужещи за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения.

Тържествената част  завърши с полагане на венци пред паметната плоча на Пета механизирана бригада пред КПП „Изток” на войскови район 1163 (бившето ШЗО).

В програмата на празника беше предвиден динамичен показ на оръжия, които са на въоръжение във военното формирование.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...