Акценти
Начало / Образование / ПГПЧЕ – Плевен участва в Национален младежки форум за франкофонска музика

ПГПЧЕ – Плевен участва в Национален младежки форум за франкофонска музика

Българското издание на фестивала за съвременна франкофонска музика „Франкофоли“ Благоевград е едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г. според проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на република Франция Франсоа Оланд. Тази година са подбрани 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят.

Най-добрите ученици от френските паралелки  на Езиковата гимназия в Плевен  работиха по отбори с други от цялата страна. Формулираха общи аргументи и защитиха  отделните тези на тема: „Аз, светът, другите” (Moi, le monde, les autres). Те участваха в отворена дискусия и коментираха аргументите по изложените тези-  Да бъдеш човек означава да бъдеш отговорен. /Антоан дьо Сент-Екзюпери/ ; Светът ще бъде спасен от малцинството.  /Андре Жид/;  Истинският рай е изгубеният рай. /Марсел Пруст/.

Форумът завърши със свободен разговор и обмен на идеи в обобщение на пресечните точки по темата на платформата.

Общуването на езика , който изучават, накара нашите ученици да се гордеят с постигнатите резултати и да продължат напред, коментират от Езиковата гимназия.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...