Акценти
Начало / Образование / ПГМЕТ – Плевен обяви конкурс за младежко творчество на тема „Програмиране“

ПГМЕТ – Плевен обяви конкурс за младежко творчество на тема „Програмиране“

По случай Седмицата на ЕС за програмирането от 10 до 18 октомври ПГМЕТ – Плевен обявява конкурс за младежко творчество на тема „Програмиране“. Конкурсът ще се проведе в три раздела, информират от училището. Първият раздел е за литературно творчество – стихотворение, разказ, есе. Вторият е в направление изобразително изкуство – рисунки, изпълнени в свободен формат и техники по избор, а третият – за информатика и информационни технологии – мултимедийна презентация, компютърна графика, текст, аудио, снимки, анимация, видеоклип и т.н.

Компетентно жури ще оценява всички творби по критерии за оригиналност, естетическо оформление и тематичност. Участниците ще се състезавате две възрастови групи: първа група – до 14 години и втора група – от 15 до 19 години. Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени награди.

Няма ограничение за броя и вида на творбите, с които ще се представят участниците в конкурса. Желателно е да са на хартиен и на електронен носител. Да са придружени от информация, съдържаща трите имена, клас, училище, телефони за обратна връзка и имейл.

Крайният срок за подаване на материалите в ПГМЕТ – Плевен или на електронната поща: [email protected], е до 23 октомври включително.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...