Акценти
Начало / Образование / Патронен празник чества НУ „Христо Ботев“ – Плевен

Патронен празник чества НУ „Христо Ботев“ – Плевен

Тази година на 17 май се навършиха 143 години от слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг – паметно събитие в славната българска история.

Ученици от клуб „Млади възрожденци“  при НУ „Христо Ботев” – Плевен, отдадоха почит на своя патрон и поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището.

В зала „Катя Попова“ гостите на празника посрещна фанфарният духов оркестър при училището. С „Ботев марш“ започна тържествената част.

Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“, поздрави учениците за светлия празник, пожела им с гордост да носят името „ботевци“ и да прославят своето училище. Той награди и специално поздрави второкласничката  Кристина Манчева за спечеленото първо място в Националното състезание по правоговор и правопис на български език БУКВОПЛЕТ.

Интересна програма с песни и стихове подготвиха учениците от 3 клас. Те рецитираха стихове от Ботев и за Ботев.

Дивна Петрова изпълни песен по стихотворението на Ботев „Хаджи Димитър“, а в дует с Валентин Христов изпълниха народни песни.

Инж. д-р Богдан Милчев – председател на УС на ИПБ поздрави г-н Цветелин Горанов, учителите и учениците на НУ „Христо Ботев“ по повод празника.

Почетен знак за принос към безопасността на движението по пътищата в България получиха Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ и Албена Тотева – началник на РУО – Плевен.

Награждаването започна с песни и съвети за безопасността на пътя, подготвени от учениците от 2 клас.

Бяха наградени 50 участници в олимпиадата за 7 клас. Допълнителни награди получиха и ученици, които отговориха на интересни въпроси, свързани с безопасността на пътя.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...