Акценти
Начало / Общество / Парцали, вместо знамена, се веят в центъра на Плевен

Парцали, вместо знамена, се веят в центъра на Плевен

DSCN3689

Парцали, вместо знамена, се веят в центъра на Плевен, видя репортер на infopleven. В окаяно състояние са българският трибагреник, флаговете на Плевен и на Европейския съюз, които се подмятат на пилоните пред зала „Катя Попова”. Разръфаните, мръсни и изпокъсани парчета плат нямаше да са така притеснителни, ако не бяха натоварени с толкова много смисъл и такова огромно значение.

Гледката отдавна не дразни никого в града. Минувачите изобщо не я регистрират, тъй като парцалите са високо над главите им. Местните управляващи пък вероятно са заети с по-важни задачи и също не обръщат внимание на проблема. И така промените в атмосферните условия вземат своето. За изразителната картина допринасят и вероятно некачествените платове, от който са изработени флаговете.

Най-изстрадал от трите е този на Европейския съюз. Синият плат е сменил цветовете си няколко пъти, а от краищата му висят надрани ленти и конци. При най-малкия повей на вятъра пък се вижда, че липсват цели парчета от него.

DSCN3698

Знакът на Плевен, който се намира в средата, също изглажда много притеснително. По неизвестни причини той е два пъти по-къс от обграждащите го. Дали платът е прегънат, или просто липсва половината му част, не става ясно.

В най-задоволително състояние е националният трибагреник, чиито повреди не се забелязват добре от дистанцията на разстоянието.

В друго време, пак в България, подобно отношение към символите на българската нация и държавност би се възприело като кощунствено. А днес? Какво ни става?!

Как защитниците на Отечеството ни успяваха в кървави битки да съхранят целостта и добрия външен вид на трибагреника ни? Да го пазят като живота си и да не допуснат да бъде осквернен, опетнен и пленен?

Днес ние явно нямаме такъв дълг. Може би е по-добре и да няма веещи се знамена в центъра на Плевен, вместо да са в такова потресаващо състояние? И по ирония това се случва зад гърба на паметника на Левски!

DSCN3704

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...