Акценти
Начало / Любопитно / Нигерия победи в Празника на културите в плевенския Медицински университет

Нигерия победи в Празника на културите в плевенския Медицински университет

ggggg2

Многоцветността на културите е способна да създава атмосфера на толерантност, разбирателство, приятелство. Доказа го празникът на чуждестранните студенти в плевенския Медицински университет, по време на който представители на 9 държави демонстрираха своите традиционни ястия, песни, танци, носии.

dddd

Събитието сe състоя в реновираната Спортната зала на университета и продължи след полунощ. Студентите представиха по атрактивен начин своята страна. Презентации, разкази с видео и снимки, уникални ястия, аранжирани красиво, изразителни носии, съхранили спецификата на региона, вярванията и светоусещанията на дадената общност. С много позитивизъм, усмивки и всеотдайност студентите показаха на политиците (стига последните да искат да ги чуят) как се създават и поддържат коректни и достойни междунационални отношения.

gggg8

Кулминацията на събитието бяха народните танци, особено българското хоро, които провокираха със своята красота и енергия младите хора. Общата трапеза с кулинарни изкушения пък обедини по неповторим начин присъстващите. Сред неустоимите ястия на домакините бяха традиционните български пълнени чушки и баницата.

Жури с председател доц. Ангелина Стоянова, заместник-декан на факултет „Медицина”, определи за символичен победител в Празника на културите студентите от Нигерия. Следващата година събитието ще стане достояние на много по-широка аудитория, защото е уникално по своята същност и заслужава да бъде споделено от повече хора, планират от сега организаторите.

ggggg8

gggg5

ddddd1

gggg3gggggg7

Снимки: Медицински университет – Плевен

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...