Начало / Избори / Избори 2015 / Партиите на Зелените и РЗС подкрепиха кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен

Партиите на Зелените и РЗС подкрепиха кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен

Своята подкрепа за кандидат-кмета на Плевен Георг Спартански заявиха днес партиите на Зелените и „Ред, законност и справедливост”. Това се случи на пресконференция в пресклуб на БТА в Плевен, в която участие взеха Георг Спартански – кандидат за кмет на община Плевен на предстоящите местни избори, издигнат от „Гражданска инициатива“, подкрепен от Реформаторския блок, „България без цензура“ и други партии, и представители на партиите на Зелените – в лицето на Албена Симеонова, Борислав Ботев и Христо Манолов и „Ред, законност, справедливост“, с представител Снежана Белова.
Пресконференцията бе открита от самия Георг Спартански, кой то обясни, че повод за срещата са коалиционните споразумения, които текат в момента. „Аз съм заявил, че няма да правя непублични политики и затова публично се обявява с кого се правят коалиционни споразумения и как”, заяви кандидатът за кмет. От своя страна представителите на „Ред законност и справедливост” и партията на Зелените категорично застават зад кандидатурата на Спартански. „Имаме сходни виждания по много въпроси. Много пъти съм казвал, че за мен не са важни абревиатурите, а хората, които застават зад тях. А и екологията е нещо, за което рядко се говори, а има много какво да се направи в тази посока”, посочи Спартански.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...