Акценти
Начало / Общество / Пари за ремонт на пътя Върбица – Буковлък обеща кметът на Плевен

Пари за ремонт на пътя Върбица – Буковлък обеща кметът на Плевен

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков се срещна с жителите на Върбица, Буковлък и Опанец, информират от пресцентъра на Община Плевен. Проф. Стойков отчете изпълнението на бюджета за 2014 година в трите населени места и се запозна с проблемите, които хората представиха пред него.
През изминалата година в село Опанец е изградена пешеходна алея, ремонт на ОУ „Отец Паисий” и са осигурени средства за закупуване на 6 компютърни конфигурации за нуждите на училището. През тази година са предвидени 11 700 лв. за ремонт на улици в селото и 667 600 лв. за ремонт на пътен надлез по общински път Плевен-Опанец, над международен път Е-83.
В село Буковлък отчетът за изпълнение на разходите по бюджета към 31.12.2014 е 460 173 лева. През тази година за ремонт на пътища в Буковлък са предвидени също 11 700 лева, стана ясно по време на срещата. Пред жителите на кметство Върбица проф. Стойков пък се ангажира да бъдат осигурени 45 хил. лв. за ремонт на пътя Върбица-Буковлък.
На срещата присъстваха и председателят на Общински съвет – Плевен Дарин Ангелов, секретарят на Община Плевен Бранимир Мирчев и общинският съветник Любка Костова.

среща села кмет Плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...