Акценти
Начало / Образование / Възможност за стипендии за студенти по медицина за обучение в Германия

Възможност за стипендии за студенти по медицина за обучение в Германия

Вече се приемат кандидатури за програмите за стипендии на Фондацията за наука и образование на Байер за тазгодишния кръг на финансиране, съобщават от Medical News. Финансираните области включват аграрно инженерство, биология, биохимия, растителни-/биотехнологии, инженерство на биопроцесите, химия, инженерна химия, медицина, фармация, физика, статистика/биометрика и обучение на учители по природни науки.

В допълнение към стипендиите в академичния сектор се предлагат и стипендии, които имат за цел да подпомагат млади хора с неакадемична програма за обучение, които искат да придобият първоначален трудов стаж в чужбина. Ще бъдат приемани кандидатури на стажанти от търговската, промишлената, научната и медицинската сфера и млади професионалисти в тези области, които са завършили своето обучение през последните две години. Чрез тази програма се предлага целево финансиране на млади хора в неакадемичната сфера, за да придобият професионален опит в чужбина.

Общото финансиране възлиза на 350 000 евро. Спонсорството е отворено за студенти от Германия, които планират период на обучение в чужбина, както и за студенти от чужди държави, в това число и България, които искат да прекарат период на обучение в Германия. Срокът за кандидатстване за всичките пет програми за стипендии е 10 юли 2015 г.

Повече информация относно Програмата за стипендии на Байер, както и за фондацията за наука и образование на Байер, можете да намерите на интернет адрес: www.bayer-foundations.com.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...