Акценти
Начало / Образование / Панаир на учебните компании ще се проведе в Плевен

Панаир на учебните компании ще се проведе в Плевен

учебни компании

Панаир на учебните компании ще се проведе в Плевен. Инициативата се организира от Джунийр Ачийвмънт България и ще се проведе на 27 април (неделя) от 10:30  ч. в хотел „Ростов“.

Целта на панаира е да даде възможност на учебните компании да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури. Организаторите провеждат за първи път регионални панаири като част от квалификацииите за Националното състезание „Най-добра учебна компания“ 2014 г. Всички компании, регистрирани през учебната 2013/2014 г., са разделени в четири региона  – североизточен, северозападен, югоизточен и югозападен, във всеки от които ще се проведе състезание. Най-добре представилите се отбори ще вземат участие в националната надпревара „Най-добра учебна компания на България“.

Националното състезание се провежда ежегодно в рамките на Младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”. На търговското изложение учебни компании от цялата страна представят на специален щанд своите бизнес идеи и продукти, върху чието разработване и популяризиране са работили през цялата учебна година. Победителите се избират от жури, съставено от представители на бизнеса и публичните институции. След края на оценяването компаниите се награждават, а носителят на първа награда представлява България на европейското състезание JA YE Company of the Year. Тази година форумът „Изгряващи звезди“ ще представи креативните и новаторски идеи на младите предприемачи на 6 юни под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев,  а Европейските финали за учебната 2013 – 2014 г.  ще се проведат между  22 и 25 юли в Талин, Естония.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...