Начало / Общество / Още 10 туи красят двора на къща-музей “Цар Освободител Александър ІІ”

Още 10 туи красят двора на къща-музей “Цар Освободител Александър ІІ”

Кампанията по обновяване на растителността в парка на къща-музей “Цар Освободител Александър ІІ” в Плевен продължи и днес – така, както беше обещало ръководството на Военноисторическите музеи още при първата акция. Тя се проведе на 19 октомври и тогава бяха засадени 22 туи и две юки.

Тази сутрин в парка на музея бяха засадени 10 туи, а цялата инициатива е посветена на 105 години от създаването на военноисторическите музеи, 135 години от Освобождението на Плевен и 35-та годишнина от създаването на Панорама “Плевенска епопея”. Новозасадените туи са закупени с пари от бюджета на Военноисторически музеи Плевен.

Преди 105 години председателят на Комитета “Цар Освободител Александър ІІ” Стоян Заимов кани в Плевен най-добрите специалисти по ландшафтна архитектура и паркостроители за оформяне на новоизградените паркове и мемориали, част от вековните дървета в парка на къщата-музей са именно от времето на Стоян Заимов.

Ръководството на Дирекция “Военноисторически музеи” не за първи път организира подобни кампании по обновяване и обогатяване на растителността в парковете, а желанието е Плевен да стане по-приветлив и приятен.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...