Акценти
Начало / Общество / Безработицата в Плевен трайно около 9 процента

Безработицата в Плевен трайно около 9 процента

Пореден месец нивото на безработица в община Плевен се задържа около 9 процента, като общият брой на регистрираните за последния месец в Бюрото по труда е 5 759, съобщи днес на пресконференция Недко Лачев, директор на Бюрото по труда в Плевен. В сравнение със септември броят на регистрираните без работа се е увеличил с 30 човека.

Обявените през месеца свободни работни места са 148, а работа са започнали 195 от регистрираните на борсата безработни. Основна част от тях – 127, са наети по програми за заетост.

Най-голям е броят на безработните, които до края на този месец ще бъдат наети по програма „Развитие”, коментира Недко Лачев. Общо 200  озеленители ще започнат работа в Мечка, Коиловци, Славяново и Плевен. Програмата им гарантира 10 месеца заетост с възнаграждение от 380 лв.

През ноември 20 сезонни работници са наети в „Булгартабак” – село Ясен. Очакванията са до края на годината да бъдат назначени най-малко още 20 човека. Търсят се товарачи, общи работници, като заетостта им ще е най-малко шест месеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...