Акценти
Начало / Здравеопазване / Още седем реанимационни легла от кампанията „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван” пристигнаха в Университетската болница в Плевен

Още седем реанимационни легла от кампанията „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван” пристигнаха в Университетската болница в Плевен

дарение реанимационни легла от кампанията справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван

Днес в Университетската болница в Плевен пристигнаха още седем реанимационни легла, монитори и един бронхоскоп, купени  с дарените средства в кампанията „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван”. Така закупените от кампанията реанимационни легла за Клиниката по анестезиология и реанимация на УМБАЛ – Плевен вече са общо осем и ще бъдат подновени всички легла в Клиниката. Новите са от най-висок клас, с такива е оборудвана болница „Пирогов”. „Новите легла притежават  абсолютни всички качества, които се изискват за едно реанимационно легло, за да се оказва съответната грижа за болните”, подчерта проф. Радко Радев, началник на Клиниката по анестезиология и реанимация на УМБАЛ – Плевен.  Той поясни, че изискванията към реанимационните легла се променят много бързо, в рамките на няколко години.  Колкото леглото е по-удобно за нашите болни , толкова по-добре, защото това е част от интензивната терапия, допълни проф. Радев.

реанимационни легла

Новите реанимационни легла ще могат да влизат без проблем в асансьора, за да бъдат придвижвани болните за съответни изследвания. Много е важно това, че няма да се налага болните да бъдат местени, за да им бъде правена рентгенова снимка, което при старите не е било възможно, научихме от родителите на трагично загиналите в катастрофата край Луковит Ники и Цвети, които организираха дарителската кампания за закупуване на ново оборудване за плевенската реанимация.

проф. Радко Радев, началник КАРИЛ - Плевен
Проф. Радко Радев

Клиниката по анестезиология и реаницация на УМБАЛ – Левен обслужва район с около 1.5 млн. насаление. Годишно през реанимацията минават между  500 и 650 рискови болни, които се нуждаят от интензивни грижи и провеждане на изкуствена белодробна вентилация, научихме от проф. Радев. Затова е много ценен и брохоскопът, който е закупен със средства от кампанията.  Този, с който клиниката разполага е пред изчерпване на лимита от 5 000 брохоскопии, а за да бъде закупен нов се минава през дълга процедура за обявяване на търг.  С лимит на работни часове са и монитори в реанимацията, които следят жизнените показатели на пациентите. Много от старите монитори отдавна са надхвърлили часовете, които  фирмата производител е предвидила и затова те трябва да бъдат сменени, обясни началникът на клиниката.

Той изказа искрената благодарност на целия екип на реанимацията към дарителите, с чиято помощ  беше подновено оборудването в клиниката.

В дарителската сметка  на кампанията „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван” към момента има събрани още 29 160.14 лева. Те също ще бъдат използвани за закупуване на други необходими неща за Клиниката по анестезиология и реанимация.

дарение от кампанията Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван

дарение за УМБАЛ Плевен от кампанията Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван

реанимационно легло
Старите реанимационни легла, които ще бъдат подменени
дарение за УМБАЛ Плевен от кампанията Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван (2)
Това са новите, от най-висок клас реанимационни легла

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

Един коментар

  1. Валентина Попова

    Нови легла-хубаво! Да не забравяме и за милосърдие и състрадание от сестрите и санитарките!Кой ще ги научи на това?Моето дете умира в реанимацията точно от безхаберие и липса на милост към болните!