Начало / Общество / „Охрана на VIP-лице със защита при нападение и евакуация“ и изложение на бойна техника показват днес в бившето ШЗО

„Охрана на VIP-лице със защита при нападение и евакуация“ и изложение на бойна техника показват днес в бившето ШЗО

Как се охранява VIP-лице със защита при нападение и евакуация в реална обстановка демонстрираха днес във войскови район 1163 (бившето ШЗО). Инициативата – Ден на отворени врати е по повод 19 ноември – Празника на Сухопътни войски.

Вратите на формированията от състава на Единен център за начална подготовка са отворени за гражданите и гостите на Плевен.

Посетителите могат да видят и да се докоснат до основните образци на въоръжение и техника на формированията, изложени на специално развърнати места, като военнослужещите извършат показ на бойна машина на пехотата БМП-23; Мерцедес G 270 FB 6, противотанкова гранатохвъргачка СПГ – 9, ракетен комплекс „Стрела-2М”, зенитна установка „ЗУ-23-2 (КОМ)”, леко стрелково оръжие – Пистолет „Макаров” и бинокъл Б8×30, автомат „Калашников”- АК – 7,62мм , лека картечница ПК и ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ-7В, изпълнение на нормативи по разглобяване и сглобяване на 7,62мм АК и пълнене на пълнител и демонстрация на елементи от операции по поддържане на мира. Приятелите на Българската армия могат да направят свои вълнуващи снимки за спомен и да усетят духа на празничния ден на Единият център за начална подготовка.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...