Акценти
Начало / Последни новини / ОФК Спартак падна от Хебър

ОФК Спартак падна от Хебър

Плевенският Спартак загуби с 1:3 в Ловеч от Хебър /Пазарджик/. Двубоят е от 18-ия кръг на Втора професионална футболна лига. Заслужена победа за хебърци с оглед случилото се на терена. Мачът започна с териториален превес за тима от Пазарджик. Голови възможности се откриха пред Октай Хамдиев и капитана Янко Ангелов, но те ги пропиляха. Плевенчани действаха на контраатака, но не достигнаха до чисто положение. В 21-ата минута след центриране от фаул Христо Тодоров шутира опасно, но бранител на Хебър застана на пътя на топката и след рикошета тя излезе в корнер. В 36-ата минута Ангелов центрира, топката премина през куп от футболисти и попадна у Асен Георгиев, който я насочи в горния ляв ъгъл на плевенската врата – 0:1. Тази преднина можеше да бъде удвоена в самия край на полувремето, но Станислав Антонов се справи.

Скоро след почивката обаче топката спря за втори път в мрежата на Спартак. Там я насочи с майсторски шут Даниел Пехливанов, оползотворил центриране отляво в 52-ата минута. Той се разписа и 58-ата минута, завършвайки многоходова акция с попадение отблизо. Спартаковци не се предадоха, търсейки до последно почитен гол. Реализираха го в 81-ата минута чрез Кристиян Григоров от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Ивайло Иванов.

Стартов състав на Спартак: 86. Станислав Антонов, 14. Станислав Иванов, 5. Кристиян Григоров, 4. Цветелин Иванов, 3. Лъчезар Ковачев, 24. Димитър Димитров, 8. Ивайло Раденцов /капитан/, 17. Петър Тончев, 7. Ивайло Иванов, 23. Христо Тодоров, 31. Андриян Димитров.

Треньор – Ботьо Ботев

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...