Акценти
Начало / На фокус / Официално дадоха старта на ремонта на Градската градина и Водната каскада

Официално дадоха старта на ремонта на Градската градина и Водната каскада

Днес кметът Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев и ръководителят на проекта Евгени Генов направиха символичната първа копка на дейностите по проекта „Осигуряване на устойчива градска среда”, по който се извършва реконструкция на Градската градина, водната каскада и площад „Стефан Стамболов” в Плевен. За да върви работата „по вода”, кметът разля и шампанско.

Преди това на пресконференция в Общината подробно беше представен проектът. Той е на обща стойност близо 13 млн. 845 хил. лв., от които близо 2 млн. 100 хил.лв. са национално съфинансиране, а останалите 11 млн. 768 хил.лв. са размерът на европейското съфинансиране. В рамките на проекта ще бъде извършен основен ремонт на Градската градина, Водната каскада и пл. „Стефан Стамболов” в Плевен. Ще бъдат реконструирани пет  пешеходни моста – основно по улица „Вардар“, и ще бъдат изградени пет нови детски площадки – две в жк „Дружба”, една в жк „Мара Денчева” и по една площадка в района на ул. „Мария Кюри” и ул. „Гренадерска”.  В обръщението си в началото на пресконференцията кметът Георг Спартански не спести коментара си относно съдбата на тези детски площадки, чиято стойност е близо 900 000 лв. Тези детски площадки са най-уязвимата част от проекта, заради вандалските посегателства, подчерта Спартански. Той призова за повече култура и отговорно отношение към съоръжения, които се изграждат с пари на данъкоплатеца, а Общината е длъжна да харчи хиляди левове за ремонт, ако бъдат повредени „заради идиотията на някого”.

Кметът изказа благодарност на предишната администрация, изработила проекта и подчерта, че сега е важно не как ще стартира, а как ще приключи той. Затова ще се постараем качествено и в срок да бъдат извършени ремонтните дейности, с отговорността, че харчим пари на данъкоплатците, каза Спартански.

Обектите трябва да бъдат приключени до месец октомври тази година, а краят на проекта е през юни 2019 г.

Следваща Предишна

Следваща Предишна

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...