Акценти
Начало / Образование / Офисът на НАП – Плевен се превърна в класна стая

Офисът на НАП – Плевен се превърна в класна стая

ученици НАП

Двадесет и шест ученици от 11 клас на ДФСГ „Интелект” в Плевен проведоха учебен час в офиса на НАП в Плевен. Водени от своята преподавателка  Лариса Недялкова учениците от  специалност „Банково дело“  усвоина практически знания в областта на финансите.

Първата част от урока започна в кабинета на и.д. директор на офис на НАП Плевен – Цветомила Потурлиева, където гимназистите бяха запознати с мисията и основните приоритети на приходната администрация.Главен инспектор по приходите от отдел „Услуги за клиенти“ направи интересна презентация на тема „Влез в час с данъците“, като запозна младежите с данъчната и осигурителната политика на държавата, необходимостта и ползата от плащането на данъци и осигуровки. Бъдещите икономисти получиха образци на данъчни и осигурителни декларации, брошури и други полезни материали.

ученици нап

Втората част на урока протече в салона за обслужване на клиенти, където  бяха демонстрирани възможностите на системата за управление на опашки. Единадесетокласниците се запознаха с процедурата по прием и обработка на данъчни и осигурителни декларации в реална среда и направиха справки за здравноосигурителния си статус. Навършилите пълнолетие получиха своя персонален идентификационен код (ПИК), с който могат да провят проверки за осигурителния си статус  в сайта на НАП.

„Формирането на данъчната култура започва от ученическата скамейка“ е мотото, под което за пореден път се обединяват приходната и образователната институции.

Днес трима ученици от ДФСГ „Интелект“ отново са в НАП – Плевен като участници в инициативата „Мениджър за един ден“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...