Акценти
Начало / Образование / И правнучка на Георги Парцалев беше мениджър за един ден в Областната администрация

И правнучка на Георги Парцалев беше мениджър за един ден в Областната администрация

DSCN7064

И правнучка на известния български актьор Георги Парцалев се включи в инициативата „Мениджър за един ден”, на която беше домакин Областната администрация в Плевен. Момичето се казва Цветелина Парцалева, от град Левски е и учи в 11 „г” клас на Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект” в Плевен.

Бащата на именития комик и прадядото на Цветелина са братя, а фамилията й дава стимул да се доказва, да се гордее и да се реализира по най-добрия начин, сподели тя.

Цветелина беше една от общо 12-те участници в интересния ден, които имаха възможност да се запознаят с дейностите в местната Областна администрация. Екипът стига единодушно до идеята да не бъде избран областен управител. Двама от участниците обаче влизат в ролите на зам.-областни управители и отблизо наблюдават ангажиментите на зам.-областния управител Мирослав Михайлов. В работната среща участват активно главният секретар на областта Емил Димитров и пиарът Диана Пешакова. Точно в 10 часа гостите стават свидетели на проиграване на системата за известяване при бедствия и аварии. Коментират и важни проблеми, между които  и този за охраната на Скобелевия парк, която трябва да бъде възобновена след известно прекъсване.

DSCN7047

Участниците в обучението са удовлетворени от видяното. Най-голям сред тях е Красимир Денчев, студент в 4 курс на Факултет „Авиационен”  – Д. Митрополия, при НВУ”В. Левски”. Той сподели, че участва в проекта, защото иска да се запознае отблизо с управлението на държавата на местно ниво. По думите му видяното най-малко ще обогати общата му култура. Студентът добави, че един от механизмите за развитие на Плевен в бъдеще е развитието на туризма.

В инициативата „Мениджър за един ден” участваха ученици от СОУ „П. Яворов”, ПГ по туризъм, ДФСГ „Интелект и Факултет „Авиационен”  – Д. Митрополия, при НВУ”В. Левски”. Всеки от тях получи сертификат от зам.-областния управител Михайлов.

DSCN7062

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...