Акценти
Начало / Образование / ОУ „Йордан Йовков“ е най-активното училище в кампанията „Стани Екогерой“

ОУ „Йордан Йовков“ е най-активното училище в кампанията „Стани Екогерой“

екопак награди

Основно училище „Йордан Йовков“ се оказа най-активното учебно заведение в кампанията на „Екопак“ и Община Плевен „Стани Екогерой“. Днес г-жа Митранова, представител на отдел „Образование и култура“ на Община Плевен връчи на официална церемония наградата – мултимедиен проектор, на ОУ „Йордан Йовков“, с директор Венцислав Цветков. Така официално завърши петата фаза на кампанията, в която се включиха деца от 18-те училища в града.
Преди стартирането на самата кампания, със съдействието на Община Плевен, бе организирана среща с училищни директори, учители и експерти в областта на околната среда и образованието, на които бяха представени целите и механиката на проекта. Всяко от участващите училища получи информационни материали – листовки с карта с индивидуален номер – общо над 6200, и плакати. Чрез кода от картата всеки ученик от подготвителен до 8-и клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се трябваше да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Отговорилите правилно, участваха в томбола за награди, както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.
Проектът се проведе в периода 20 април – 10 май и в него се включиха над 1200 ученика, които заедно с родителите си, отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси. Победителите бяха изтеглени на 12 май от представители на „Екопак“, а днес Евелина Обретенова, маркетинг мениджър на фирмата, връчи и индивидуалните награди – таблети.
Всяко от училищата, участвали в кампанията „Стани Екогерой“, получи грамота като признание за активното участие и подкрепа на екологичното образование.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...