Начало / Общество / Международният форум-изложение „Здраве, Щастие, Красота” гостува в Плевен

Международният форум-изложение „Здраве, Щастие, Красота” гостува в Плевен

Плевен се присъединява към редицата градове в страната, в които тридневният Международен форум-изложение „Здраве, Щастие, Красота”  гостува! 16-тото издание на по-значимия фестивал, посветен на здравословния начин на живот, ще се проведе за първи път в град Плевен. Дните са 5, 6 и 7 юни, а мястото е Mall „Панорама”. Партньори на събитието са и Йога Център Баланс в Плевен.

Нидал Алгафари, първият топ лектор в програмата на МФИ „Здраве, Щастие, Красота”, ще представи своята книга „Боже, защо Господ лъже?” на 5-ти юни от 18.30ч. В книгата си той споделя гледната си точка  за  десетте господни заповеди и абсурдността им, за противоречията в религиите и как това се отразява на възпитанието ни, за това как българинът е успял да заобиколи черквата и да запази ритуалите си, за еволюцията в отношенията мъж-жена-общество и още щекотливи теми.

От известните терапевти у нас  ще говори психологът Еленко Ангелов, който ще води семинар на тема „Здравей, Хубавей и Младеней” в събота, 6-ти юни, от 19.00ч. Еленко Ангелов е познат на обществеността най-вече с редовните си рубрики за „Силата на мисълта“, „Теории и факти на родната и световна конспирация“, „ВИП преживяване с Еленко Ангелов – Вашето Извънредно Паранормално преживяване“ в два сезона в „На кафе” с Гала по NOVA и многобройните си медийни изяви. В неделя той ще проведе целодневен практически тренинг за ораторско майсторство и сценично поведение.

Една по-различна гледна точка за това „какво е щастие” ще представи пред аудиторията историкът и общественик проф. Андрей Пантев в неделя, 7-ми юни, от 13.30ч. В  какво се крие ключът към щастието – в парите, в активната роля на държавата или в свободата всеки човек да разгърне потенциала си? По-богатото общество значи ли автоматично и по-щастливо общество? Къде трябва да се търси щастието – във великите битки или в тихите радости? Защо историците са щастливи хора? Проф. Андрей Пантев ще търси отговорите на тези въпроси, вглеждайки се в историята и в настоящето на човечеството.

Как да си отгледаме супер-мозък, като поставим акцент върху правилните храни за по-добра памет, ще разкрие консултантът по здравословно хранене Линда Дудек в петък от 14.00ч. В медицинската си практика датчанката успешно третира дисбаланси на хормоните и мозъчната дейност на базата на балансиран хранителен режим, както и създава уникални здравословни режими за хранене на спортисти и хора с високо психическо натоварване. Линда Дудек е възпитаник на Проф. Оскар Умаро Кадоган, създател и преподавател в Института по функционална медицина в датската столица.

В събота Дудек ше даде практически насоки за храненето при децата.

Второто международно участие в „Здраве, Щастие, Красота” е македонката Марика Георгиоска, която ще говори за метода Сахаджа Йога към цялостно здраве в неделя от 10.00ч. Сахаджа Йога е най-новото измерение на йога като учение и духовна практика; система за духовно усъвършенстване на личността, подпомагаща балансирането и развитието на обществото и семейството; философия на живот, лесноприложима и подходяща за хора от всяка възраст, пол, социално положение, националност или раса.

Марика е родена и израснала в град Прилеп, но желанието ѝ да следва хуманна медицина я довежда в България. Тук тя се запознава и със Сахаджа Йога и така успява да построи мост между традиционната и нетрадиционната медицина.

Наред със семинарите и лекциите, организаторите са включили в програмата множество практики за физическото ни здраве – йога за деца и  за начинаещи с инструкторите от Йога Център Баланс, Даоска йога, Сакрална архитектура на тялото.

Особен акцент пада върху най-малките в събота следобед. Вихра Василева, позната ни от предаването „На кафе” с Гала по NOVA с рубриката си за ръчно майсторени предмети, ще сътвори с децата „Неочаквани картини”. Какви картини, това остава изненада за всяко едно дете до края на ателието!

Празникът продължава за децата със ЗдравоВкусно шоу – очакват ги игри, танци и песни и още изненади.

В трите дни на „Здраве, Щастие, Красота” с безплатен вход е изложителската част, където посетителите имат възможността да се докоснат до опита и да получат съвет от множество експерти, лектори и биопроизводители в областта на здравословния начин на живот. В изложението място намират  най-новите продукти  и услуги за цялостно здраве и благополучие на достъпни цени.

Цялата програма може да откриете на  www.forumizlojenie.com

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...